Stephanie J Werder är i hetluften. Så sent som i torsdags vann hon sitt första sulkylopp på Åby, och ikväll har hon chans till dubbla segrar i monté.
– Jag kunde inte tacka nej till varken min ritt på Solvalla eller Jägersro och då blev det till en intensiv kväll, säger Stephanie J Werder.

Stephanie inleder kvällen med att rida Roger Walmann-tränade Mythology Bluechip på Solvalla klockan 18.22. Därefter är det rask marsch mot Bromma för att lyfta med destination Sturup klockan 19.15.
– Jag har blivit lovad skjuts och det är raka vägen till incheckningen som gäller. Jag kommer att sitta ombytt på planet med hjälm och ridstövlar i handen, skrattar Stephanie.
Går allt som planerat landar planet på Sturup klockan 20.20 där en bil står redo för transport till Jägersro. 45 minuter senare är det sedan dags för nästa ritt. Då gäller Thomas Uhrbergs Teetime i kvällens åttonde lopp.
– Jag har aldrig ridit Teetime, men fick veta att det är stallets bästa chans och sett till att vi stöter på en tuff konkurrent på Solvalla ser jag också Teetime som min bästa segerchans.

Att monté ligger Stephanie varmt om hjärtat har säkert inte undgått någon med intresse för travsporten. Men då och då svingar hon sig även upp i sulkyn. Som i torsdags då det alltså slutade med första segern, vilken togs med Hot Collection till över 60 gånger pengarna.
– Det var verkligen skitkul, faktiskt det roligaste så här långt i min karriär! Jag har haft mina styrningar som ett kul komplement till montéloppen, men kanske att det till och med är roligare att köra än att rida.

Men då så, vi önskar dig lycka till och hoppas nu att tidsschemat håller.
– Det hoppas jag också, avslutar Stephanie J Werder.

Anders Nilsson