Vilken start för Christoffer Eriksson under Halmstads måndagstrav! Tre uppsittningar loppen 1-3 och ett äkta hattrick.

Christoffer inledde med Chill’s Exclusive från Tomas Malmqvist. Fint iväg från andraspåret i volten till spets. Fick lite elakt tryck varvet före mål men hade ingen tanke på att ge sig. Stack sedan ifrån i slutsvängen till säker vinst före Mats Rånlunds Virginia Woolf som gjorde det bra för Peter Ingves. Segertiden för fyraårige Chill’s Exclusive som tog första segern i tredje starten 1.16,8/2140 och 25.000 kr till Easy KB. Första segern i tredje starten blev det också för treårige Zola Boko-sonen Booze som från bakspår hittade andra utvändigt. 500 kvar vred Christoffer Eriksson på och försvann till överlägsen vinst före Udde Face som Lutfi Kolgjini tagit spets med. Booze tränas av Lars I Nilsson och ägs av Väsby Häst AB som får 50.000 kronor för segern på 1.16,1/2140.
Sedan var det en ren promenadseger för Hurricane River från Ola Samuelsson. Blev senast störd till galopp men den här gången var det raka spåret till femte segern i tionde starten. Fyraårige Hurricane River gled elegant till spets, fick en tryckare av Wim Paal med Zeleante EK varvet kvar, men det brydde vare sig Hurricane River eller Christoffer Eriksson om. Vinnaren är ägd och uppfödd i två generationer av Peter Carlsson i Klippan som också får 50.000 kronor. 1.13,6/2140a.
De som spelat vinnare på ATG fick inga högodds på vinnartrion – 2,27, 2,55 respektive 2,19.

Bröt ut i fjärde loppet

I fjärde loppet gick det däremot värre för Christoffer Eriksson. Det såg faktiskt riktigt illa ut när hans Lillian Sjöhammar från Tomas Malmqvist på innerspår i början av upploppet plötsligt stannade till och på något sätt bröt ut. Det blev ett rejält carambolage där Christoffer Eriksson, Markus Niklasson och Thomas Uhrberg slog i backen och hästarna kom lösa. Inga skador rapporterades på hästarna och kuskarna var måhända något blåslagna men fortsatte att köra under kvällen. Någon anledning att blåsa om loppet hade inte måldomarnämnden eftersom de tre främsta var en bra bit före resten och i stort sett i mål när det hände – Amusement och Peter Untersteiner vann.

Gott avslut på kvällen i Halmstad

Stall Lugauers form håller i sig. Nu provade man barfotabalans på femårige Bonny Boy för första gången och det slog väl ut. Andra segern i år i femte starten gav 25.000 kr till C Lindqvist & R Lundberg. Vinnartiden 1.13,7/ 2140a sedan Marc Elias kört till från andra utvändigt 500 kvar i en snabb avslutning i tredjespår. ATG-oddset som favorit 4,75.k.
Halmstadkvällen avslutades av 20-årige Dante Kolgjini som har samlat på sig en fin segerstatistik. När han tog andra raka med Elof Palema i dennes sjätte start i år, så kom han upp i en segerprocent på 35! Dantes sjunde i 20e staren i år! Körde att avvaktande snyggt lopp i dödens när man tokrusade där framme i 1.07 första 500 och 12 första rundan. När han sedan körde till 500 kvar hade Elof Palema spring i benen och vann säkert på 1.13,3/1640a till ATG-oddset 6,32. Amatören Henrik Anderberg tränar för AviTrot Konsult AB i Ballingslöv som får 25.000 kronor.

– PETER KASTENSSON