Sjuårige Gareth Boko svarade för en övertygande comeback för Lugauerstallet vid måndagkvällens trav på Färjestad.

Med Marc Elias vid tömmarna startade Gareth Boko i sin första start i comebacken med dubbla tillägg över 2640. Efter 450 meter satt Marc i ledningen efter att lugnt och stilla kört fram i andraspår. Något under 1.17 första rundan. När sista sväng närmade sig ökade Marc och Gareth Boko tempot och seglade övertygande ifrån på 1.15,3/2680, 1,73 till ATG-spelarna och 40.000 kr till ägarna och uppfödarna Boko Stables Holland B V.
– Jag är väldigt nöjd. Det är ju så att allt ska fungera och lite spänd var jag väl efter hans långa vila, sa Marc Elias.
Garteh Boko gjorde sin första start sedan han var trea på Vincennes siste maj förra året men att det fortfarande finns elitkapacitet i sjuåringen är nog helt klart.
– Vi har inte kört något skarpare jobb hemma med honom, men han var förstås väl förberedd. Nu får vi se vad vi kan hitta för propositioner. Vi ligger lite långt ännu men fortsätter han att hålla så siktar vi nog mot Frankrike och långa lopp igen, sa Marc Eiias om den skadedrabbade Gareth Boko.

Text: PETER KASTENSSON