Jägersro proudly presents: fours aces! Tae Kwon Deo, Racing Mange, Campo Bahia och Cokstile. De fyra första hästarna som har bjudits in till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial har en tydlig, gemensam koppling: de representerar alla Jägersro. Aldrig tidigare har de fyra första inbjudningarna gått till ett så starkt hemmalag.
– Det är en unik situation, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Vi har en otroligt stark sport på vår bana – det är ju tre Elitloppshästar. Campo Bahia är kanske den mest spännande hästen på väg mot eliten.

Tae Kwon Deo tränas av Adrian Kolgjini, som under sin korta period som tränare etablerat sig i eliten. Tae Kwon Deo har varit en snackhäst under hela karriären. Efter fjolårets vinst i Sprintermästaren har han etablerat sig i eliten genom en vinst i Örebro på 1.09,8. I Elitloppet blev det sedan galopp i försöket.
– Han gick ett banjobb i tisdags (12,7/2000 meter) och kändes kanonfin. Han ska starta i Kalmar under Midsommarhelgen och givetvis är jag jäkligt stolt över att ha fått en inbjudan till Åbergs, säger Adrian Kolgjini.

Racing Mange (Joakim Lövgren) tog klivet in i den yppersta eliten i fjol genom att vinna Kymi GP i Finland. Han startar i Åbergs för andra året i rad och precis som förra året laddar han upp genom att starta i Kymi GP.
– Jag är jättestolt över ”Manges” insatser i Elitloppet, vi gick verkligen in för det. Det ska bli spännande att få göra ett nytt försök i Åbergs, kommenterar Joakim.

Joakim Lövgren och Racing Mange inför Åbergs 2020.

Cokstile tränas av Rocco Spagnulo, men finns sedan två månader på Christoffer Erikssons gård under Jägersrotränarens överinseende. Vi har sett Cokstile göra flera fina insatser i vår – inte minst i Elitloppet och precis som Racing Mange tar han vägen via Kymi GP.
– Han har ju bara gjort topplopp sedan han kom till mig. En otroligt snäll och bussig häst att jobba med, men en tuffing i loppen. Med den form han har visat ska det bli riktigt roligt att gå vara med i Åbergs, tycker Christoffer.

Campo Bahia har haft ögonen på sig under hela karriären – med en utstrålning som få och skyhög kapacitet. Han är på väg uppåt i form och planerar att finslipa sig i Halmstad i början av juli.
– Han kändes fin innan starten i Östersund, men hade nog bara 70–80 % form. Vi ska träna lite hårdare och jag känner hästen så väl att jag vet att han snart är tillbaka i toppform, berättar tränaren Conrad Lugauer.

Till Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial, som avgörs över 1 609 meter, kommer också vinnarna från Årjängs Stora Sprinterlopp den 11 juli och St Michel i Mikkeli den 19 juli att få en inbjudan. Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1 000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 28 juli, första start 17.45 och storloppet avgörs 21.15.