– Det kunde ha varit mycket värre, skriv det.

Frode Hamre, tränare till obesegrade Ecurie D, gav inte slaget förlorat trots att han lottades till spår 10 i Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.

– Det hade varit mycket värre med spår sex, sju eller åtta.

För första gången någonsin startar en obesegrad häst i Åbergs, bara fyra år gammal kliver den ut och möter den yppersta internationella eliten.

– Jag fick spår nio och tio med mina hästar, men jag har inte gett slaget förlorat, lovade Hamre och berättade samtidigt att hans två Åbergshästar kommer till Jägersro redan på måndagskvällen för att kunna förberedas på bästa sätt.

Om Hamre var lite av en förlorare i lottningen så var hemmatränaren Adrian Kolgjini belåten med andraspåret för Tae Kwon Deo.

– Hade jag fått välja spår hade jag valt spår två, så jag tror att jag vinner Åbergs. Jag hoppas verkligen att han får visa hur bra han är, jag tror inte att folk fått se hur mycket han kan.

Hur fort kan han springa?

– Så fort som det krävs.

Precis som förra året är förstapriset 1 609 000 kronor, alltså 1000 kronor per meter. Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 28 juli, första start 17.45 och storloppet avgörs 21.15.

Startlistan

1 Cokstile, Wim Paal

2 Tae Kwon Deo, Adrian Kolgjini

3 Milligan’s School, Ulf Eriksson

4 Double Exposure, Örjan Kihlström

5 Vitruvio, Björn Goop

6 Racing Mange, Joakim Lövgren

7 Campo Bahia, Marc Elias

8 Zarenne Fas, Tom Erik Solberg

9 Ble du Gers, Jos Verbeeck

10 Ecurie D, Erik Adielsson