Ett franskt ekipage förgyller Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial.
Det handlar om Bahia Quesnot som tillsammans med kusken och tränaren Junior Guelpa tackat ja till en inbjudan.

– Det var mycket glädjande att se Bahia Quesnot göra ett bra lopp i sin comeback så hon fick en inbjudan som Junior Guelpa sedan tackade ja till, berättar Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro.
Bahia Quesnot har under året mött de allra bästa; hon var med i Prix d’Amerique, var trea i Grand Criterium de Vitesse innan hon presenterade sig för den svenska publiken med en tredjeplats i Olympiatravet och sedan en seger i Algot Scott’s Minne som också gav en plats i Elitloppet. Hon var tvåa i Oslo Grand Prix innan det blev en träningsperiod på en månad innan comebacken i Cagnes–Sur–Mer för drygt en vecka sedan.
– Vi får en fransk häst av mycket hög klass och en häst i form, fortsätter Ahlkvist.
Det kan också bli så att Bahia Quesnot stannar kvar i Sverige efter starten på Jägersro och siktas in mot Åby Stora Pris andra lördagen i augusti.
Sedan tidigare är titelförsvararen Propulsion samt Racing Mange, Gretzky BR, Cyber Lane, Uza Josselyn, Lionel, Ringostarr Treb och Nadal Broline klara för storloppet.
Nio hästar är klara och vinnaren av det finska storloppet St Michel Ajo i Mikkeli får också en inbjudan till Åbergs.
Sofiero Bryggeri presenterar Hugo Åbergs Memorial avgörs tisdagen den 30 juli över 1609 meter med 1 609 000 kronor till vinnaren. Propulsion, tränad av Daniel Redén, har vunnit de tre senaste åren. Lottningen avgörs i samband med Jägersros tävlingar tisdag 23 juli.