Mats Rånlunds femåring Olle Rols tog sjunde raka på lördagsfinalen av V75 Brons på Solvalla! Det är inget mindre än en framgångssaga.

Den 22 november förra året påbörjade Olle Rols en segerrad på Jägersro som ännu inte brutits. Med lördagens vinst på 250 000 kronor på Jägersro blir totalen 1.150.000 och raden av V75-segrar bara växer. Vi har sett många tårar av glädje från Mats Rånlund och hans Anne Haglund, och Peter Ingves lät också tårarna flöda sedan han och Olle Rols slagit klorna i förhandsfavoriten Pastore Bob och Johan Untersteiner.

Både Olle Rols och Pastore Bob hade bakspår. Ingves hittade ryggen på Untersteiner i fjärde-femte ytter.  Ingves fick ”stött ut” sin värste konkurrent, följde i dennes attack och vid ingången till upploppet vred Ingves ut och slog på alla växlar. Olle Rols avgjorde i ett nafs.
– Jag är lite chockad över att det gick! Jag hade hoppats på Johans rygg men den här hästen vill så mycket och är så stark. Så otroligt bra, det fanns krafter kvar! Vilken häst, suckade en glädjefylld Peter Ingves som vann på 1.11,9/2140a.

Vi har sett många tårar och jubelrop från Anne Haglund.
– Fast i dag sa jag väl inte så mycket, jag minns inte. Jag hade en fin känsla att det skulle gå igen. Men alla pratade ju om Pastore Bob så jag vågade inte säga något!

För Mats Rånlund kan en ny dröm gå i uppfyllelse. Han vann Svenskt Travderby 1995 med Good As Gold, och med en häst som Olle Rols så …  Derbyt är för sent, men det finns ett Elitlopp att se fram emot under kommande år. Och hade Elitloppsmanager Anders Malmrot tänkt sig att dela ut en rosa biljett till Pastore Bob i år, så finns det väl en annan femåring före i kön just nu?
– Det är detta man drömmer om: att få jobba och jubla med en sån här häst. Många menade att banan var alldeles för snabb i dag för honom. Men jag vet ju hur han kan flytta på benen så jag är väl inte helt överraskad. Men visst kom det en glädjetår, sa Mats och gav en segerklapp även till hästkötaren Johan Kjellman, veteran i det Rånlundska stallet.

Text: PETER KASTENSON

Bilder: LARS JACOBSSON/kanal 75