Jägersro dominerade lördagens STL-V75-tävlingar i Mantorp. Tre vinnare, där Adrian Kolgjini dubblade som tränare med Terminator Face och Rushmore Face sedan Harran Boko och Conrad Lugauer inlett.

Det pratades vitt och brett om huruvida den store favoriten Harran Boko skulle gå felfritt efter galopper i senaste starterna. Femårige Harran Boko såg hur lugn ut som helst i uppvärmningen och i provstarterna. Från andraspåret volten gick Harran Boko plättlätt till spets och sedan var det lugna gatan.
– Han gjorde det bra. Jag försökte hålla honom lugn och det lyckades jag med. Hästen hade vaknat på rätt sida i dag och stora komplimanger till min personal och hästens skötare Simon Hitman, som gjort ett stort jobb, sa Conni Lugauer.
Simon Hitman är dessutom delägare i Harran Boko, som nu vann på 1.14,8/2640 till oddset 1,69.

Erik Adielsson fick chansen bakom Lutfi Kolgjini-ägde Terminator Face medan Adrian Kolgjini själv att upp bakom Victory Lee från bakspår. Erik är en mästare att köra från start och blåste direkt till ledningen. Terminator Face, lite svankryggad, är ju ingen sköntravare och nog ser det ut som om galoppen ska komma. Men han håller sig som regel i trav.
– Jag ska inte berömma mig av att jag satt och balanserade honom, han sköter det mesta själv. Men jag prickade starten perfekt, det kan jag ta åt mig, sa Erik Adielsson, som ju vann Svenskt Travderby till Kolgjinistallet med pappan Joke Face 2009.
Sonen Terminator Face vann nu på 1.14,5/2140 till oddset 4,66.

Adrian Kolgjini ställde sedan direkt till med en rejäl skräll själv. Hur det nu kunde komma sig att Rushmore Face bara var streckad till en procent på V75 och gav nästan 30 gånger på vinnarspelet?
– Vad tänkte spelarna på? Hästen tillhörde ju favoriterna senast han startade, och allt kan hända från bakspår, sa Adrian Kolgjini, som hade problem att vända upp med Rushmore Face bakom bilen och startförsöket fick göras om. Han var lite nervös och han kan strula till det.
Då gick det bättre och Rushmore Face fick tredje utvändigt från sitt bakspår. Varifrån Adrian körde till 750 före mål och fick ett tredjespår runt sista sväng. Rushmore Face, som ägs av Stall Courant gemensamt med Lutfi Kolgjini, höll sig i trav på hemvägen och vann säkert. Imponerande på 1.12,6/1640a till 29,93.
– Inga problem när vi kommit väg och det här kändes riktigt, riktigt skönt!
Oddsangivelserna är från vinnarspel på ATG.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: MARIA HOLMÉN/TR-Media