Fyra segrar blev det fina facit för ”Himmalaget” under V75. Två togs av Joakim Lövgren med förutom Jairo i Meadow Prophets Minne även Illuminati.

Innan Meadow Prophets Minne och Jairo i sista V75 blev det hemmaseger med Going Kronos-sonen Aquamarin och Thomas Uhrberg. Aquamarin är tränad av amatören Viktoria Selitska, som också äger tillsammans med Vasily Panchenko, och uppvisade ren styrka under loppet! Thomas Uhrberg fick sitta i dödens på Dream Of Nature och Joakim Lövgren, och pressade musten ur Jägersrokollegans häst tidigt i sista sväng.

– 500 kvar kände jag att det var bara att hålla i sig. Inte ofta man känner så med en treåring och jag kan lova att det är en härlig känsla, sa Thomas Uhrberg. Han är väldigt stark och fin. Taskig position förstås för oss, men jag var aldrig med i en körning från början. Jag kände tidigt att jag inte behövde ödsla någon energi på den som ledde, den hade vi slagit.
Stor glädje förstås hos ägare och tränare.
– Helt otroligt. Tänkte först att ”shit” när han fick dödens och trodde inte mina ögon i sista kurvan när Thomas körde. Det är en fantastisk häst, tycke tränaren Viktoria Selitska.

Illuminati förkrossande för Joakim Lövgren

Ännu en triumf för ”Himmalaget”, rentav en förkrossande överlägsen sådan genom Illuminati och Joakim  Lövgren. Som löste ”problemet” med det som kunde blivit en fälla – innerspåret i voltstarten! Med hjälp av Jonas Oscarsson klarade man först en omstart och sedan den giltiga. Jonas och Jocke prickade starten perfekt båda gångerna. Felfritt iväg men ledningen var det inte tal om.
– Min häst skötte sig jättefint och ska all heder. Han är fortfarande inte helt rumsren men skötte en omstart också, sa Jocke Lövgren. Med Erik Adielsson.
Efter 400 meter hade Lövgren hittat ut ett spår och dryga varvet kvar hade han övertagit ledningen från Invincible H.C. och Christoffer Eriksson.
– Han har ju Ready Cash-lungor som gör att han kan springa länge och ha till slut också, sa Jocke sedan han imponerande svävat ifrån konkurrenterna i slutsvängen och tagit tredje raka före Invincible H.C. och Harrington med Erik Adielsson.
Tord Olsson i Asmundtorp som äger fyraårige Illuminati får ett spännande 2019!Adrian Kolgjinis

Adrian och Partizan Face imponerade

Sedan var det Adrian Kolgjinis tur. Första V75-segern som egen tränare och tredje vinsten till ”Himmalaget” denna lördag. Partizan Face svarade för en fin insats som tvåa på V86 senast på Solvalla och nu var han verkligen övertygande igen. Överlägsen i Bronsdivisionen.
– Jag var inne på honom. Kusken glömde dra tussarna senast, hade han gjort det hade han vunnit. Nu var jag inte alls nöjd med loppet från början i dag. Vi hamnade fjärde utvändigt och dom körde ingenting där framme. Efter 300 bestämde jag mig för att gå fram, och då vann vi loppet, sa Adrian Kolgjini.
– I sista sväng kändes det stenklart. Det var bara att hålla sig på upploppet och se till så att han gick felfritt. Partizan Face har varit bra tidigare men inte varit någon riktig V75-häst. Det har han blivit nu! Det är alltid speciellt att vinna V75. Det är detta jag brinner för och kul att resultaten också visar sig!
Det är Doral System AB i Helsingborg som äger Partizan Face som nu vann före Legend Brodde och Örjan Kihlström med New Star Power och Wim Paal som trea.

Speedy Foxy Vicane stark sista 700

Första Dubbeln och V75-6 såg en tiooddsare på segerplatsen. Kim Eriksson körde Speedy Foxy Vicane från Vaggerydsamatören David Källgren. Gav sig iväg 700 före mål från andra utvändigt och drog tåget. Olle Rols och Peter Ingves försökte hänga på utan att riktigt lyckas, får dock stort plus för andraplatsen före Sobel Conway och Peter Untersteiner.
– Hon är hård den donnan. Loppet blev bra för våran del, minns inte så mycket just nu, jag är bara så glad. Hon trivs nere på Jägersro, bättre än på Solvalla, vi får se om vi går till finalen där annandag jul, sa glade tränaren David Källgren.
– Hon var precis lika bra som hon varit senaste tiden. Hon är ruggigt bra, jag fick köra hårt för att runda och var lite orolig men fick hon mjölksyra så visade hon det inte, sa Kim Eriksson.

Sedan Jairo vunnit sista V75 blev utdelningen för

  • 7 rätt: 6 838 kr
  • 6 rätt: 74 kr
  • 5 rätt: jackpot

Peter Ingves har fina Jägersrodagar

Peter Ingves har haft några bra dagar på Jägersro och fortsatte i lördagens första lopp tillika V4-1 där han ledde från start till mål med dryge 13-oddsaren Aqua De Vie från Steen Juul. Drog undan i 09-fart första 500 och 11,6 första tusen. Bara Kendra Silvio med Felicia Molin som kunde följa inledningsvis. Det bakomvarande kompaniet jagade och jagade men fick faktisk inte riktig fatt på de två första, även om det blev tight till slut med Havefunwithme och Johan Untersteiner som knappt slagen trea.
– När man får så här fina hästar att köra går det lätt. Det gick undan här och jag hade tänkt släppa men det kom ingen. Hästen var strålande, tyckte Peter Ingves som ju tidigare i veckan tog en trippel på Jägersro.

Vikings Preachers ägare nära hjärtinfarkt av glädje

En ny dryg 13-oddsare blev det V4-2 genom Vikings Preacher som trots dödens för Anders Christiansson slog av ledande Dontbreakthebankås och Dante Kolgjini som också fick ge sig för Volita Go med Marc Elias från andra utvändigt, knappt slagen om andraplatsen. Amatörtränaren Tony Liljevist från Åby såg ut att vara ytterst nära en hjärtinfarkt när han springande med höjda armar tog emot sin häst.
– Jag bara stod skrek på upploppet. Det här var ju egentligen en Derbyhäst men det har strulat så mycket med magen. Nu är det ordning på grejorna. Det här är ingen bluff!
Fastslog Tony Liljeqvist som hann att hämta luften i vinnarcirkeln.
– Min känsla var bra. När jag kom upp på utsidan bet han i och ville bara vara först. Vi kom ju väldigt bra igenom från bakspåret och det här var väldigt bra, sa körande Anders Christiansson.

Ducato från start till mål precis som senast på V75

Jeppe Juel med Ducato ledde tredje V4 från start till mål. Försvarade innerspåret till spets och uppvaktande Tyfon Brodde med Christoffer Eriksson fick bita i det sura äpplet och ta dödens. Såg ett tag i början av upploppet ut att kunna koppla segergrepp på Ducato men Jeppe Juel höll undan till vinsten som faktiskt blev säker med Panzarotti och Christian Cracchiolo som tre längs sargen.
– Samma som senast på V75. Ledningen och det var positivt. Väldigt fint och hon tog krafter kvar som jag inte trodde hon hade. Så länge banorna är så fina som i dag får hon fortsätta att tävla, sa Jeppe Juel.

Dancingqueendiablo dansade fram

Peter Untersteiner med Dancingqueendiablo dansade fram från bakspår till döden på ledande Zefira Kronos och Lutfi Kolgjini. När denne galopperade dryga 700 tog Untersteiner över och drog undan. Fick Global Rhapsody med Peter Ingves i ryggen Såg ett tag ut att kunna utmana men Unterstier hade mer tat köra med och vann säkert. Adrian Kolgjini förde fram Red River Broline längs sargen till tredjeplatsen.
– Hon var verkligen fin. Det blev ett tufft förstavarv och jag hörde att Ingves tassade med bakom. Men hon kämpade verkligen och det vi har, det har vi, sa Peter Untersteiner efter 100.000 i segerpremie som gjorde att Dancingqueendiablo missar ett lopp i Halmstad ju julafton.
V4-utdelningen klar, blev 6.698 kronor.

Svensk-danskt i lördagsfinalen när Jeppe tog andra

Jeppe Juel körde Grace River, ersatte Carl Johan Jepson för Halmstads Magnus Dahl. Fick jobba lite för att ta spetsen från Lancelot Brodde och Christoffer Eriksson 600 före mål. Fick Cold Cash med Peter Ingves klistrad i rygg. Ingves vred ut men kunde inte utmana på upploppet alltmedan Lancelot Brodde tröttnade rejält på tredjeplatsen.
– Det var bästa hästen. Min är mer stark än speedig och jag hade ju Peter i ryggen men jag blev aldrig riktigt orolig, kommenterade Jeppe Juel efter sin andra seger.

22-årige Revenue glänste när han för Lutfi Kolgjini fick leda defileringen till Svensk Uppfödningslöpning. Under eftermiddagen auktionerade man i Mustaschkampen mot prostatacancer ut en av de skor som Revenue hade när han segrade i Nat Ray Trot i USA. Den köptes av ett gång hästägare hos Helena Burman för 7.000 kronor till vilket Jägersro skänkte 2,500. Revenue står nu hemma hos Göran Falk som ägt Revenue och Mats Andersson som representerade köparna meddelade att skon ska skänkas till Göran Falk.

Lördagens lopp sponsrades av Bingolotto/Sverigelotten, Klimatkontroll, Frese Skyltar, Solar, Bege Plattform och Ställning AB, Swerock, RSA El & Data, Securitas och Sydsten.

Text: PETER KASTENSSON