I derbyt förra året fick hästen göra grovjobbet och föll med flaggan i topp.
På Solvalla smög Marc Elias nästan varje meter med Ferrari Sisu och fångande in ledaren när luckan kom på upploppet i Victory Tillys lopp.
– Han tävlar på samma nivå i år men vi har haft lite problem med honom och nu blir han bättre för varje lopp han gör, sa segerkusken som i och med segern kan se fram emot en start i miljonloppet Jubileumspokalen om tre veckor.

Andra Jubileumstestet – Victory Tillys lopp  – var rubriken på kvällens sportsliga höjdpunkt på Solvalla på onsdagen.
En direktplats i miljonloppet Jubileumspokalen stod på spel och direktplatsen i det stora femåringsloppet gick till Skåne och stall Conrad Lugauer.
Ferrari Sisu presenterade sig i Svenskt Travderby i fjol där han bjöd vinnaren Attraversiamo strid ända till linjen. I år har valacken inte fått till det och nu kom första segern 2020 i åttonde starten.
Segertiden blev strålande 1.11,2 över 2140 meter auto.
Marc Elias hamnade i fjärdeparet invändigt i det lilla fältet och valde att köra sin Ferrari längs plankan på den sista bortre långsidan där så många ville testa i spåren.
Mika Forss satt i täten med Inti Boko som var klart kvickast iväg och lätt tog sig förbi Conrads Rödluva när bilen lämnade. Forss höll ett stenhårt tempo med Inti Boko med 1.10,2 första 500 och 1.11,2 första 1000.
Örjan Kihlström tvingades gå utvändigt sista 800 meterna med Conrads Rödluva som tidigt visade trötthetstecken och kom i mål som näst sista häst.
Timo Nurmos Inti Boko var mycket tapper och visade högform men kunde inte värja sig mot Ferrari Sisus slutslöt och förlorade med ”huvud”.
Onsdagen 18 augusti är Ferrari Sisu med i Jubileumspokalen på Solvalla – men hästen kunde lika gärna ha kunnat sitta fast över mål.
– Det var ingen skön väntan i rygg ledaren men å andra sidan kändes det ganska tidigt att Örjan inte hade så mycket krafter kvar i Rödluvan. Som tur var kom luckan och då fick han visa vilken speed han har. Han var riktigt bra som tvåa utvändigt om Conrads Rödluva för några starter sedan och formen är på väg, sa Marc Elias.