Femfaldiga miljonärskan Fascination hade sin andra avkomma till start i Tvååringspremiären på Åby torsdag. Kevin Oscarsson körde till säker seger med debuterande Cantab Hall-sonen Philosopher.

– Tog det lite försiktigt från start eftersom det var första starten. Men jag fick bra känsla i provstarten, han var mogen och lyssnade på mig, sa Kevin Oscarsson som från rygg ledaren Runaway Day med Anders Zackrisson kunde styra ut ingången till upploppet.
Det är Sören Norberg som tränar Philosopher för Pinje Fastighets AB, bakom vilket står Fred Persson som också fött upp hingsten i BISP Fastighetsförvaltning AB. 50.000 kr för vinsten på 1.16,6/1640a och ATG-oddset 1,85.
– Kevin Oscarsson är vår nye kusk till mina hästar, sa Fred Persson som på lördag har Fascinations förstfödde Trix Line (e Trixton) med fyra segrar på åtta starter till start på Åby och också har en ettårig lillebror, Andover Heaven e Andover Hall.

Björn Goop körde fyraåriga Maharaja-dottern Rosy Wine till årets andra seger för Christoffer Eriksson och Göran Kjellberg. 30.000 kr för segern på 1.16,0/2140 till ATG-oddset 5,98.
Adrian Kolgjini tog en tredje Jägersrovinst med fyraårige The Real Face som tog sin tredje seger i årets tionde start för TN Projekt AB på 1.14,8/21640 till 7,06 för ATG-spelarna.
Christoffer Eriksson lotsade Master Sea från Henrik Södervall i Halmstad till drygt 16 gånger.

– PETER KASTENSSON