Dramatik vid en av V75-segrarna till Jägersro på Åby lördag. Det gällde Night Broddes seger för Conrad Lugauer i sista avdelningen.

Lugauer satsade stenhårt från sitt ytterspår bakom startbilen och Night Brodde rusade till spets efter 400 meter. Första 500 efter 1.11,1 och sedan 13-tempo. Fick favoriten Man At Work och Örjan Kihlström utvändigt tidigt. Det var bara dessa två det handlade om på upploppet.
Man At Work kopplade greppet men Night Brodde kom tillbaka och kontrade invändigt. Sen: sulkyhjulen touchade varandra. Filmen från översiktskameran visade att Night Brodde faktiskt bröt ut ett knappt halvspår.
– Det var Örjans häst som bröt inåt, Örjan och jag var överens om att jag vann, sa Lugauer direkt efter målgången till TV4.
Örjan Kihlström kommenterade incidenten så här: ”Lugauers häst bröt utåt. Men min häst hade då redan börjat tappa lite fart. Det här får måldomarna avgöra.”

Conrad Lugauer och Night Brodde fick behålla segern. Inte tal om annat än att fyraårige Night Brodde svarade för en strålande insats och än en gång visade sitt eminenta löphuvud. Med de 125.000 kronorna i förstapris passerade han en miljon kronor insprunget i sin sjunde seger i 25e starten till ägarna Firma CatMit.
– En jättefin häst som inte ger sig och jag är jätteglad över hans prestation. Han har haft lite oflyt tidigare, sa Lugauer efter segern i Bronsförsöket  på 1.13,8/2140 till ATG-oddset 5,01.

Ingen diskussion om ”Tågets” seger

Någon diskussion efter den första Jägersrosegern på V75 denna lördag eftermiddag var det aldrig. Spets och slut och tredje raka var det för Take The A.Train i ett treåringslopp. Kompisen André Eklundh körde för Christoffer Eriksson (avstängd) och det handlade både om kusk i ropet och stall i form. André har sitt bästa år hittills och segrarna har senaste tiden trillat in till Christoffers träningsstall, som närmar sig fyra miljoner i år.
– Ett väldigt behagligt lopp och en otroligt trevlig häst. En positiv liten travare med öronen framåt och 75 meter före mål slutade jag köra, han fick själv glida in i mål, sa André Eklundh som vann före. Adrian Kolgjinis Upstate Face från ryggen som tvåa för Kim Eriksson via open stretch.
Det är Göran Kjellberg som äger Take The A.Train (kallad Tåget och döpt efter en av Duke Ellingtons största swinglåtar!) som nu tog sin tredje raka vinst i sjunde starten värd 125.000 kronor på 1.14,2/2140a till ATG-oddset 5,44. Detta tas inte upp i V75-statistiken då det inte var ett STL-lopp.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Bild