– Det här är sjukt stort.
Malva Johansson, ponnykusk med Jägersro som hemmabana, hade svårt att finna ord sedan hon vunnit Svenskt Ponnytravderby kat A med familjens Gransjöns Krumelur.

Det såg ut att bli riktigt dramatiskt då Viktor Blücher jagade bakom med fjolårets Kriterievinnare Wicky Wirwelwind. De tog sig sakta närmare, men 50 meter från mål rusade Wicky Wirwelwind över i galopp och Malva kunde defilera den sista biten.

– Jag försökte köra så spårsnålt som möjligt, men han var trött den sista biten så det var lite darrigt.
Men allt lugnade ner dig och Malva kunde klappa om sin fyraåring efter mål.
– Han är världens snällaste hingst.

Chock när tvåan Gransjöns Tornado vann kat B

I kategori B hamnade vinsten i Örebro sedan Gransjöns Tornado och Isabella Legl–Bååth Vikas Rocella som var först i mål diskats för upprepade galopper.
– Jag är helt i chock, sa Isabella. Jag trodde att jag var tvåa när vi gick i mål, sedan förstod jag att vi hade vunnit.
Här var hemmakusken Maja Odder på väg mot något stort med H.G.Norlie, men en galopp i början av upploppet spolierade alla segerdrömmar.De båda Derbyvinnarna fick sedan leda defileringen till Derbystoet respektive Michelsens Bil – Svenskt Travderby.

Under dagen hyllades också Jägersros framgångsrika ponnykuskar som under året vunnit den internationella serien World Summer Cup Junior.

Text: ANDERS ENGMAN
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/MiRo Media