Ny seger till Sashay My Way och Adrian Kolgjini vid Solvallas stortrav på onsdagen. Låt vara delad sådan. En dryg halv miljon till Jägersrohästarna den här kvällen.

Sashay My Way e. Muscle Massive startade i Wallenius Cup för treåriga ston. Fick ett perfekt lopp av Adrian i andra utvändigt och han kunde vänta till sista långsidan innan han gick till attack. Tappade lite fart i slutsvängen men tog fatt och avväpnade ledaren och höll undan för Björn Goop med Amelie Grifs starka avslutning. Men längst ut i banan kom Jim Oscarsson flygande med Bold Eagle-dottern Dontlooseallmoney och snodde halva segern från Sashay My Way. Dött lopp alltså.
– Fick ta upp lite i sista sväng och börja om och på upploppet trodde jag vi skulle vinna. Hon kämpar alltid hela vägen mot mål, men längst ut ut i banan kom en flygande. Lite kluven är jag, men bättre med det här än med en andraplats, sa Adrian Kolgjini.
Nu fick Lutfi Kolgjini och Ellerströmgruppen AB 112.500 kronor vid segern till ATG-oddset 1,26. Ägarkonstellationen Kolgjini/Ellerströmgruppen fick in ytterligare 150.000 kronor genom en andraplats till Upset Face med Lutfi Kolgjini i Big Noonpoakeln som vanns av Ecuire D. och Björn Goop.

Norton Commander var trea i Jubileumspokalen värt 235.000 kronor för Conrad Lugauer, knappt slagna av Derbyvinnaren Who’s Who med Örjan Kihlström och Milliondollarrhyme med Fredrik B Larsson. Undrar vad som hänt om Conni fått fritt lite tidigare från tredje inner bakom bromsklossarna Gretzky B.R. och Vincero Gar?

Text: PETER KASTENSSON