Christoffer Eriksson tog två kusksegrar och en tränarseger i Halmstad på måndagen. Tränarsegern fixade Dante Kolgjini.

Dante var uppsatt på Zlatan Knick i Summer Meeting Talents 2019. Han visade också sin talang när han tidigt förde favoriten Zlatan Knick till spetsen och höll ett jämnt tempo drygt 1.13 utan att förivra sig. Zlatan Knick är efter en häst om är välkänd för Dante i Going Kronos, även om Dante inte var så gammal under dennes storhetstid på banan.
– Väldigt enkelt utan bekymmer. Han var lite tittig varvet kvar men jag var förberedd på det. Han gick väl på 80 procent av sin kapacitet, sa Dante Kolgjini, som tog femte segern i nionde starten i Halmstad och totalt i år har en segerprocent på 30. Fyraårige Zlatan Knick fick en skada som treåring men var nu satt i riktigt stridbart skick av Christoffer Eriksson för Knick AB & Sprufa AB som får 35.000 kr för vinsten på 1.13,0/1640a och ATG-oddset 1,65.
– Han har blivit finare och finare och Dante gjorde allt rätt, summerade Christoffer Eriksson. Han tog själv två vinster på banan. Först med Robert Bergh-tränade Explosive Merlot till 2,10 och sedan med Captain Simcoe från Marcus Lindgren till 2,20, båda spelade på ATG.

– PETER KASTENSSON