Crown Wood gladde trion Malmqvist-Christoffer Eriksson-Baltic Stable i Hamburg på söndagen.


Crown Wood
är ingen startraket och ett bakspår spelade kanske egentligen inte så stor roll. Christoffer var sist ut men satsade framåt tidigt och satt utvändigt ledande Pompano Julian varvet före mål. I slutkurvan tryckte Christoffer till och Crown Wood gick mot en smått överlägsen seger på 1.14,7/2200a till oddset 2,82.
– Har man bara en bra häst att köra är det inte så svårt. Crown Wood är inte så snabb från start men det gick fort första 5-600 meterna, sa Christoffer Eriksson.
– Sedan drogs tempot ner och då var det dags för att ett tidigt initiativ. Det blev enkelt till slut.
Fyraårige Crown Wood som tränas av Tomas Malmqvist ägs av Baltic Stable i Danmark och tog sin tredje seger i år värd € 6.250.
Man trodde väl mycket på att trion Malmqvist-Ericsson-Baltic Stable skulle ta ännu en seger, men efter tidig ledning efter 500 strax under 1,10 var Flying Fortuna slagen redan i första kurvan och kan knappast ha varit frisk.
Christoffer hade heller ingen tur med Grant Boko från Reijo Liljendahl i Grosser Preis von Deutschland, galopp i starten, och Racing Mange med Joakim Lövgren räckte inte till. Det gjorde ingen annan heller när oerhört imponerande Diamanten rusade spets, för dagen med Kim Eriksson som ersatte Robert Bergh vars flyg blivit inställt.

– PETER KASTENSSON