Conrad Lugauer fick föras till sjukhus efter att ha blivit sparkad på armbågen i stallet. Han fick väldiga smärtor och fördes med ambulans till sjukhus för röntgen.

Det hände efter första loppet och han fick avstå vidare körningar under dagen. Han kommenterade själv på sin Twitter senare att det inte var någon allvarligare skada och att ”livet går vidare”.

Tredje raka i monté för Taiga Woodland i årspremiären

Årets första lopp på Jägersro var Januarimontén som också inledde V4. Här försvarade storfavoriten Taiga Woodland sitt innerspår bakom bilen från start till mål för Jennifer L Oscarsson. Tredje raka i monté för sjuårige Taiga Woodland som tränas av Laura Myllymaa från Halmstad.
– Hästen är väldigt, väldigt bra. Han är startsnabb och travsäker, som en bil, tyckte Jennifer Oscarsson som vann före Star Keeper och Tova Bengtsson med Friend Of Nature och Emilia Leo som trea.

Kevin och B.B.S.Solarsystem från start till mål i V4-2

Från start till mål handlade det också om i V4-2 för Kevin Oscarsson bakom B.B.S.Solarsystem från Jägersroamatören Lars-Göran Nilsson. Många galopper och Kevin blev inledningsvis ensam i ledningen. Fick Silver Glen och Robert Andersson i ryggen och Oscarsson såg sedan säkert till så att dessa inte fick luckan förrän det var för sent till mer än andraplatsen före La Diva med Henriette Larsen.
– Väldigt lätt och bra med lopp i kroppen. Mycket bättre spänst i dag än senast och jag hade koll på att jag hade en bra häst i ryggen, sa Kevin Oscarsson som också vann med B.B.S.Solarsystem när det sexåriga stoet tog sin första seger till Lars-Göran Nilsson & Johanna Cratz i augusti förra året.
– Det känns underbart. Jag tyckte det kändes rätt i dag, lättade henne lite i skorna och hon vann ju lätt hörde jag, såg inte mycket av loppet, sa glade tränaren Lasse Nilsson.

Enkelt för tyske Iron Creek med Sjunnesson

Tyskt i V4-3 som vanns av favoritspelade Iron Creek från Thorsten Tietz från Berlin. Kunde inte försvara innerspåret från start men Jörgen Sjunnesson fick snabbt lyft ut femåringen som tog dödens 1100 före mål på Kicka Lagö med Marc Elias. Pressade sig till spets ingången till upploppet och seglade enkelt ifrån. Icloud tvåa för Erik Adielsson från andra utvändigt före Kicki Lagö. Marc Elias ersatte här Conrad Lugauer.
– Inga problem i dag. Han är inte så snabb och inte helt travsäker. Men Jörgen menade att det inte var några problem sa tränaren Thorsten Tietz från Berlin som i filialer har samarbete med Rommetränaren Sibylle Tinter och Andres Wolten i Norge.

Karambolage tog bort många när Day Sun Dream avslutade V4

Sista V4 blev händelserikt. Främst kanske genom ett karambolage på sista bortre långsidan när två hästar hakade fast i varandra och tog bort halva fältet. Erik Adielsson hade snabbstartat från tillägg och springspår med Day Sun Dream från Svend Dyhrberg i Halmstad. Kunde ta rygg på ledande Global Warrior och Peter Untersteiner. Som sista varvet blev masserad av Crown Wood och Jörgen Sjunnesson som tog spets men sedan blev nerspeedad av Adielsson. Till tredjeplatsen avslutade Nero Maximus för Marc Elias mycket starkt efter att ha hamnat i svårigheter på sista bortre.
– Det blev superklockrent. Bra gjort att slutföra så efter en snabb inledning som gav rygg på ledaren. Sen kom vi ut perfekt men tyckte det var lite långt fram till Jörgen (Sjunnesson med Crown Wood) men min häst fullföljde verkligen fint, sa Erik Adielsson som var tvåa med Svend Dyhrbergs Icloud i loppet före.
V4 därmed avslutad och utdelningen blev 1.191 konor.

Uhrberg och Jumeirah Boko satte punkt

Thomas Uhrberg avslutade den här lördagen med Jumeirah Boko som ägs av SM Logistics AB i Höganäs. Från springspår bar det iväg till ledningen och närUhrbegr ryckte i början av upploppet räckte det med säker marginal till Timoka Corner och Jlrgen Sjunnnesson som kom snabbt på upploppet till andraplatsen före Best Of Jim med Kevin Oscarsson från vinnarryggen.
– Jag fick ju spets och sedan sprang han och väntade på dom andra. Vi fick kämpa lite i motvinden på bortre långsidan men han gjorde det bra. Ville köra långsamt med tanke på att hårdare lopp väntar, sa Thomas Uhberg efter andra raka för Jumeirah Boko.

Sex hyllade för championat

Under dagen hyllade Jägersro de av 2019 års champions som var tillstädes. Jägersros ordförande Kerstin Peterson-Brodda lämnade över blommor och utmärkelser till ponnychampion kat. B Maja Odder, montéchampion Tova Bengtsson, amatörchampion Patricia van der Meer som efter årsskiftet blev professionell, lärlingschampion Marc Elias och kuskchampion Joakim Lövgren.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: MIKAEL ROSENQUIST