Kvällens största favorit på V86-spelet galopperade i starten. Conrad Lugauer körde sedan offensivt i sprinterloppet och satt i ledningen 900 meter från mål i en snabb forcering med kapable Ferrari River. Åbys geggiga bana bemästrade sexåringen bra.
– Han vill göra det lite onödigt spännande ibland bara.

Västkusten bjöd på rena skräpvädret med mildväder och regn och förhållandena var ganska tuffa. Kuskarna menade att underlaget var hyfsat efter omständigheterna även om man ogärna körde sina hästar på de två extra innerspåren på Åby som var rejält vattensjuka.

Conrad Lugauer från Jägersro mer eller mindre lovade seger på förhand med sexårige Ferrari River. Hästen hade inte startat sedan i oktober men förberetts väl och såg så där härligt kattsmidig ut när han sprintade undan till överlägsen seger efter att ha övertagit ledningen 900 meter från mål i sprinterloppet.
I starten höll det dock på att gå helt galet. Ferrari River galopperade men ställde sig och rann upp i andraparet utvändigt. Conrad Lugauer visste vad han hade i tömmarna och tryckte till direkt i spåren. Ledande Global Takeover med Adrian Kolgjini i sulkyn hade inget att sätta emot.
– I dag är det så dålig sikt så jag tror inte att Adrian hade koll på att vi hade tappat från start. Sedan kom vi så fort också, så det var lika bra att släppa, sa Conrad Lugauer.
Sista 1000 klockades till 1.12,5 på den inte alltför perfekta banan.
– Han ville helt enkelt för mycket i starten och slog ihop. Det är lite hans attityd det där, ibland vill han lite för mycket, sade en nöjd tränare.
Adamas HB, Helsingborg äger guldklimpen Ferrari River som kan bli en bra häst just för gulddivisionen. Här fick man 70.000 kronor för segern som togs på 1.14,6/1640ag, vinnarodds 1,48.

Adrian nära V86-dubbel

2640 meter med bilstart var förutsättningarna i V86-3 på Åby. Adrian Kolgjini gav sig av från andraparet utvändigt 600 kvar med pappa Lutfis Victory Lee som stred till knapp seger, före hela tiden ledande Ecu de Mieloui och Whipped Eggs som kom tillbaka på open stretch efter att ha tappat lite i temposkärpningen i den sista kurvan.
Adrian Kolgjini var på väg mot ännu en seger på V86 i den femte avdelningen. I spets gående Dontbreakthebank Ås var tapper men blev upphunnen i de sista stegen av Thriller N.P. som fick upp farten rejält över upploppet för Carl Johan Jepson.
En dubbel blev det dock för Adrian eftersom han före V86 vann lätt med fyraåriga fyraårige Typhoon Face som tog sin andra seger i andra starten till Stråheds Holding AB och Lutfi Kolgjini som äger. 30.000 kr in och segern togs på 1.18,1/2140 till oddset 1,66. Kolgjinistallens hästar är klart på gång igen efter en lång och tung period!ill

Bernardos trippel med Lövgrens hästar

Men kvällens man på Åby var 39-årige lärlingen Bernardo Grasso som Joakim Lövgren skickat upp från Skåne med tre hästar. Full pott!
Bernardo knep två segrar på V86 på Åby för ett par veckor sedan. Trippelseger nu alltså med två av segrarna före V86. Först var det fyraåriga Nanetta Hill som i andra loppet i sin tredje start tog tredje segern på 1.19,7/2140a till oddset 1,81. Hon ägs av Günter Herz i Tyskland som får 30.000 kr. Grasso fortsatte sedan med femårige Infinitus som hittat formen igen för KB travfrukost i Bunkeflostrand och tog andra raka i år. Vann på 1.15,7/2140a till 3,03 värt 70.000 kr.

På V86 segrade sedan Marjons Ivory igen. Det femåriga stoet gick en ordentlig repa från kön och betvingade storfavoriten Randemar R.D. över upploppet. Tredje vinsten i fjärde starten i år togs på 1.15,8/2140a till 8,84 som gav J G Byggservice AB 40.000 kr. Och ett snyggt hat-tric av Bernardo Grasso!
Samtliga odds gäller vinnare spelade hos ATG.

Text: MIKAEL WIKNER/Kanal 75 och PETER KASTENSSON
Foto: MALIN ALBINSSON/TR Bild