Christoffer Eriksson var en av orsakerna till att det blev rekordutdelning på V86 med 21,9 miljoner till en vinnare på onsdagen när Solvalla och Åby delade på värdskapet.

Christoffer körde hem en dubbel i avdelningarna 5 och 7 på Åby. Den första var en rejäl skräll med egentränade Nonstop Cheri, en sexårig valack som tog andra segern i årets åttonde start till oddset 28,92 och streckad till två procent på V86. Här var Flemming Jensen stor favorit med Victory Kåsgård från dubbla tillägg, 3170 meter. Med Nonstop Cheri 20 meter före. Flemmings häst var dålig i värmningen men i bra skick när veterinären ville ha en extra provstart.

– Flemmings häst var ju inte som bäst och jag är inte så väldigt överraskad över segern, sa Christoffer Eriksson, som körde fram tidigt till dödens. Tog över i slutsvängen när Victory Kåsgård kom snabbt från kön men galopperade i spåren.
– Det gick så dåligt så jag gav mig iväg tvåtusen kvar. Min häst var väl lite bortglömd, han har gått flera bra lopp, sa Christoffer om Nonstop Cheri som är en hans första egna uppfödningar och nu ägs av Easy KB som får 70.000 kronor för vinsten värd 70.000 kronor.
Det hela blev inte sämre av att Invincible H.C. – som också tränas av Christoffer – och Jörgen Sjunnesson liftade med till andraplatsen.
Christoffer Eriksson vann sedan av bara farten också efter en rykande avslutning med Dear Friend som tränas av Johan Untersteiner till oddset 4,90.

Text: PETER KASTENSSON
Bilder: MALIN ALBINSSON/T R Bild