Campo Bahia! Han gjorde det! Är nu tillbaka i hetluften efter sina infektioner. Johan Jacobssons Minneslöpning var en magnifik uppvisning av Conrad Lugauers underbara fyraårsstjärna. Svenskt rekord 1.12,3/2160! Som vi väntat! Nu är det Paris som väntar.
– Det här var helt magiskt, fastslog en oerhört glad men även lättad Conrad Lugauer.

Campo Bahia trampade lugnt och säkert iväg från sitt tillägg i loppet. Guzz Mearas och Johan Untersteiner satt i spets efter 550, första halvrundan efter 15,1. Redan när andra kurvan närmade sig fick Campo Bahia börja tävla. Han flög förbi det lilla fältet och överflyglade Guzz Mearas till spets 1150 före mål. Sedan gjorde Campo Bahia loppet själv för Conrad Lugauer.
– Det var en otrolig känsla när jag körde. Han accelererade själv och jag har aldrig upplevt en sådan häst, sa Conni Lugauer. Vi är stolta. Vi har mycket blickar på oss, och för publiken vill vi också presentera Campo Bahia som den fina häst han är. Jag kunde inte få bättre bekräftelse av honom. Den är faktisk ännu bättre än jag förväntat mig. Nu håller vi alla tummar för att han får fortsätta att vara frisk!
Med förhoppning från Conni Lugauer mellan kramar från ägarna Thomas Berchtold & J Werder Berchtold. Criterium Contintale är det som väntar i Paris vid juletid. Och sedan? Vi ska inte tala för högt om Prix d’Amerique, men det blir spännande i Paris framöver.

Och visst, det var en V75-seger också. Men den räknas inte in i den svenska V75-statistiken som varande icke STL-lopp. Lite märkligt i sammanhanget, kan tyckas.

Imagine Boko och Robert Bergh fick fatt på Lindblom på linjen

Stenhård uppgörelse i V7-3, STL Klass II. Bordeaux Doc med Åke Lindblom ledde hela vägen med några längder från sitt innerspår. Men inte på mållinjen, för då hade Robert Bergh jagat ifatt med Imagine Boko. Fram i dödens och sedan kunde Bergh’arn krypa ner i ryggen innan man kom in på upploppet. När han vridit upp vid sidan var det Imagine Boko som hade den ”längsta nosen”.
– Han kändes bra där utvändigt. Tyckte Åkes låg på en del. Men Åke hade mer i sin. Jag tog ner min häst i rygg och 300 kvar trodde jag inte det skulle gå. Men han tog i och sista 20 var han där. Han har varit aldrig varit bättre än nu efter att ha haft en del problem som treåring, sa Robert Bergh.
Tredjeplatsen bakom det två främsta till Bellmondo med Christian Fiori.

Hemmavinst när Erik vann med Franklin Face från Lars I Nilsson

Hemmaseger som räknas i V75-statistiken i V75-3 där Erik Adielsson i STL Klass I ledde från start till mål med Franklin Face från Lars I Nilsson. Stall Courant äger och gör så också med trean Eclipse Am som tog tredjeplatsen för Adrian Kolgjini bakom Capture med Örjan Kihlström.
– Trevlig häst. Uppförde sig bra i volten också. Jag ville köra så långsamt som möjligt och försökte stoppa in en enkel femhundring, trodde kanske inte 2640 var den bästa för honom. Men när man vinner på V75, då är man bra, sa Erik Adielsson om Franklin Face som blivit en helt annan häst sedan man lät kastrera honom och nu tog sin femte årsseger.

V75-4 se särskild sida om Svensk Uppfödningslöpning.

Chapuy gav Åke Lindblom revansch för målfotoförlust

Åke Lindblom från Örebro hade inte turen med sig med Bordeaux Doc i målfotosriden mot Imagine Boko tidigare under eftermiddagen. Men i V75-5, STL Brons, gick det vägen. Med Chapuy susade Åke till ledningen och satsade friskt med 1.08,7 första 500. Det fanns krafter kvar på upploppet när Örjan Kihlström kom farande favoriten Man At Work. Då räddades Åke Lindblom och 11-oddsaren Chapuy av målkameran.
– När han fick ledningen fick jag upp hoppet direkt. Dom kom fort men jag tyckte ändå det var säkert. Han blev snabbare och snabbare. Låg på lite grann men det kändes säkert hela vägen. Det stämde inte helt hundra för Bordeaux Roc men han har sån skalle att det var nära ändå. Fullt nöjd med dagen, sa Åke Lindblom som nu vann före Man At Work med Hierro Boko och Ulf Ohlsson som trea.

Från Müllers till Meadow Prophets Minneslopp

Från Örebro till Halmstad i Meadow Propehts Minne, STL Gulddivisionen. För andra gången satt landets segerrikaste kusk Ulf Ohlsson upp bakom italienske Velvet Gio som nu tränas av Magnus Dahlén i Halmstad. Från kön kom Ulf Ohlsson fräsande ute i banan. Då hade Racing Mange serverats att fint lopp i andra utvändigt av Joakim Lövgren. När han gick till anfall ingången upploppet följde Ulf Ohlsson i rygg och avgjorde sedan säkert till deras andra seger tillsammans på Jägersro efter Müllers senast. Lövgren fick även släppa andraplatsen till Mindyourvalue W.F. med Robert Bergh.
-En väldigt fin häst. Kanske lite segare än förra gången fast när jag begärde lite så tog han i. Vi fick en fin rygg och jag trodde på möjlighet när vi svängde in på upploppet och han har ju en väldigt stark speed, sa Ulf Ohlsson.
– Hästen börjar mogna på ett fint sätt. Men att han skulle vinna både Müllers och Meadow Prophets lopp hade jag inte trott för några månader sedan. Nu får vi se hur han tar det här och sedan ta en titt på Frankrike, sa tränaren Magnus Dahlén.

Peter Ingves och Martin De Bos från Petri Puro avslutade

Halmstadsseger igen i V75-avslutningen. Peter Ingves med Martin De Bos från Petri Puro susade till spets och där stannade Martin de Bos sedan Ingves ryckt undan vid början av upploppet. Sevilla och Joakim Lövgren avslutade skarpt men hittade ut lite för sent från sargen till utvändigt för att nå bättre än andraplatsen före Niki Flax med Johan Untersteiner.
– Jättehärligt samarbete med Petri. Jag satte allting på ett kort efter öppningen och han blev lite het. Lite rullig i värmningen men mycket bättre koncentrerad i loppet, sa Peter Ingves.
Därmed var både V75 och V5 avslutat. Sju rätt gav 174.828 kronor, sex rätt 909 och fem rätt 79 kronor. V5-utdelning 57.792 kronor.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: Mikael Rosenquist / MiRo Media