Svenske topptravaren Campo Bahia stod inte att känna igen när han på lördagseftermiddagen startade i Prix de Croix på Vincennes.

Conrad Lugauers Campo Bahia imponerade på fransmännen när han för tre veckor sedan gjorde sin första start på Vincennes i Paris. Visserligen galopperade han på upploppet den gången men i det läget hade han till synes franske fixstjärnan Face Time Bourbon i brygga. Med den prestationen på näthinnan gjorde spelarna honom till favorit när han återvände till Frankrike för femåringsloppet Prix de Croix, och sedan han i Marc Elias händer fått trava i lågt tempo i ledningen var det upplagt för seger.

Men hästen presterade fjärran från sin normala nivå och hade ingenting att sätta emot när attackerna kom bakifrån. Mållinjen skar han som sexa bakom segraren Feliciano, som kämpade ner andrahandsfavoriten Falcao de Laurma i en härlig upploppsstrid. Feliciano tränas av Philippe Allaire och i sulkyn satt David Thomain. Sedan tidigare var det bestämt att Campo Bahia skulle gå till vinterträning efter lördagens start.
– 112 i puls, direkt skulle jag säga att han inte är frisk. Efter Continental hade han 86. Jag kan förstås inte säga att han är sjuk, men allt tyder på det, sade Conrad Lugauer till SulkySport minuter efter Prix de Crois. Direkt nu är man jättebesviken. Jag var nöjd med löpningsförloppet och när vi kom till ledningen. Men direkt när Falcao de Laurma kom upp utvändigt fanns det inga krafter kvar. Jag fick vika fram körspöet bara för att försvara ledningen, det klart att det är något som inte står rätt till, sade Marc Elias som annars svarade för en toppstyrning av hästen. Nu blir det vinterträning hemma för Campo Bahia, det var bestämt före loppet. Han kommer i år kombinera tävling och avelsverksamhet.

Galopp och sjuk i Travderbyt, ingen start i Europaderbyt och galopp som vinnare (?) i Prix Continental på Vincennes – andra halvan av 2019 blev inte alls vad Conni Lugauer och hans stall hade högt ställda förhoppningar om. Men:
– Jag är helt övertygad om att den här hästen kommer vinna Grupp 1-lopp, det här var inte det sista ni såg av Campo Bahia, sade Elias till SulkySport.

Text: KANAL 75 och PETER KASTENSSON
Foto: MARIA HOLMÉN/TR bild