Tomas Malmqvists stall drog in 250.000 kronor vid Solvallas onsdagstävlingar.

Före V86 var Calle Crown favorit i Kriterierevanschen och han var helt ohotad. Björn Goop körde och tog spets i början av första kurvan och sedan hade han total kontroll över händelserna. Såg till så att Örjan Kihlström inte fick luckan från ryggen med Dom Perignon och Calle Crown sprintade sedan undan på ett fint sätt till sin sjunde seger i år som var värd 200.000 kronor för Easy KB:s glada ägare.
– En fin häst som gjort många bra lopp i år. Han öppnade bra och jag kunde sedan hålla ett moderat tempo innan jag ökade efter hand på slutvarvet. Han vann med krafter kvar, sa Goop efter segern som togs på 1.15,8/2640a till oddset 1,65.
Tomas Malmqvist fick in ytterligare 50.000 kronor sedan Daniel Olsson varit tvåa med Tenon Giant Dealer efterstrålande slutspurt i Menhammar Stuteris Tvååringspris, V86-6, bakom Global Wild Card, en av Svante Båths många fina tvååringar, med Erik Adielsson.
Malmqvist hade tre startande och för Arkward Situation och Johnny Takter gick det illa.Hästen reste sig i en återkallad start, Johnny damp i backen och Arkward Situation skenade runt några varv. En sönderslagen sulky blev det men både Takter och hästen karade sig bra.

– PETER KASTENSSON