Travlivet har varit lite upp och ner för Calle Crown, nu sex år gammal. Men på söndagen slog han till med besked på Parisbanan Vincennes.

Calle Crown har faktiskt inte vunnit lopp sedan i september 2018 när han segrade i sin första start på Vincennes. Var på väg att slå igenom där förra året med några fina placeringar men gjorde bara sju starter, hela tiden i Tomas Malmqvists träning, men han har haft sina bekymmer.

På söndagen gjorde han sin första start i år efter skadeproblem och halsinfektion som höll honom borta från maj till november 2019. Han startade i Prix de Chambord över 2100a och kördes av Pierre Vercruysse, som hittade tredje utvändigt. Fick rygg på favoriten Vipera Killer Gar att gå i uppförsbacken i tredje spår. Men ensam i tredje när upploppskurvan närmade sig och favoriten tog över. Men Calle Crown tog fram sin bästa vinnarskalle och fick greppet på ledaren till ganska säker seger, värd 26.500 euro. De spelare som följt honom på ATG kunde glädja sig åt oddset 44,30!
Vinnartiden var strålande 1.11,1 och det var samma tid som Davidson du Pont och Jean-Michel Bazire vann Prix de France på före Prix d’Amerique-vinnaren Face Time Bourbon och Björn Goop.
Tomas Malmqvist har precis gjort en ”nystart” i Frankrike på Haras de Mortrée i Normandie där också Björn Goop tränar sina hästar. Det kunde inte ha börjat mycket bättre! 15 boxar har han där men kommer också att ha 30 på Jägersro.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: GERARD FORNI