Fyra Lugauer-vinnare i Halmstad på måndagen med Breeders’ Crown-seger för Romero och det blev det också för Golden Girl G.T. från Mats Rånlund.

Peter Ingves körde Golden Girl G.T. och satt snabbt i ledningen. Det är en position som Ingves inte gärna släpper ifrån sig och det fanns heller ingen anledning till här. Golden Girl G.T. blev aldrig hotad i Breeders’-loppet för treåriga ston och vann på 1.15,3/2140a till ATG-oddset 3,47.
– Hon har gjort det bra så här långt. När polletten väl trillade ner har jag kunnat träna henne efter mitt huvud och hon har blivit lugnare, sa Mats Rånlund sedan det treåriga stoet tagit sin andra seger i fjärde starten värd 110.000 till Stall Folgård och Dream Team som också fött upp dottern till Pojke Kronos.
– Hon gick undan på lätta fötter och det var fint att hon blev så lugn i ledningen, tyckte Peter Ingves.

Breeders’-segern till Stall Lugauer fixade sonen Marc Elias med av farmor Paula Lugauer uppfödde och delägde fyraårige Romero där Stall Kvarnby HB äger andra halvan. De får dela på 120.000 kronor för vinsten på 1.13,1/2140a till ATG-oddset 5,86. Spets och slut!
– Många galopper på upploppet där det gick fort men Romero gick undan på lätta fötter. Han är grym och utvecklas mer och mer, sa Marc Elias som trivs bra med Romero och tog tredje segern i åttonde starten i år.

Nu sexårige Gareth Boko var borta ett år från tävlingsbanan efter en gaffelbandsskada i samband med Travderbyt 2017. Gjorde ingen start förra året och tog nu i V64-1 i sin tredje start och första seger i år för Conrad Lugauer. Fick anfalla utan rygg 1300 före mål och utmanade ledande Key West Snapper och Thomas Uhrberg som såg ut som en vinnare kort före mål men då rullade över i galopp. Den enes bröd…
– Hade inte Thomas fått galopp hade Gareth Boko varit duktig tvåa, menade Conni som var mycket nöjd med sin häst som från tre tillägg vann på 1.13,4/2700 till ATG-oddset 3,08 och tjänade 40.000 kr till sina dryga 3,6 miljoner för Boko Stables BV i Holland.
– Nu siktar vi på två lopp i Paris, berättade Lugauer.

Före V64 hade Conni vunnit med Cape Town som tog spets efter 400 och aldrig såg något hot på 1.16,1/2140 som favorit till 1,34 för ATG-spelarna. Andra seger i tredje starten i år för fyraåringen som ägs av Susanne Auer.
– Han har ett stort steg och har gjort det bra. Men det finns lite att jobba med, höger bakben fungerar inte riktigt som det ska, sa Conni. Han avslutade sedan i Halmstad med en fjärde seger till stallet. Ledde från start till mål med fyraårige Maharajah-sonen Admirer som gjorde årsdebut i sin 12e start och tog tredje segern till Adamas HB på 1.13,9/2140 till ATG-oddset 1,67.
– Jag är verkligen jätteglad, det är egentligen otroligt hur bra det går för stallet. Men vi jobbar på som vanligt. Admirer har tagit lite tid på sig. Han är stor och stark och har utvecklats fint. Kanske kan vara något för Travderbyt, avslutade Conrad Lugauer sin fina måndagskväll i Halmstad.

Text: PETER KASTENSSON