Kuyt F.Boko och Philosopher kommer att tillhöra förhandsfavoriterna till vinsten at Breeders Course 3 years old 2020 Second Final.

Och det handlar om två veteraner i Breeders Coursesammanhang. Både Kuyt F.Boko och Philosopher gör sina tredje finaler. Kuyt F.Boko vann som tvååring, men galopperade i den första finalen för treåringar, Philosopher har haft otur i de båda finalerna så här långt.

Så egentligen söker båda lite upprättelse den här gången. Kuyt F.Boko drog ett för många hästar fördelaktigt innerspår, men här finns risken att han blir instängd. Fast det var just genom ett lopp med draghjälp som han vann sin final. Philosopher var läcker när han vann sitt uttagningslopp på Jägersro och tränaren Sören Norberg spådde:

– Han ska vara ännu bättre i finalen.

Startspåret mellan de två finalveteranerna hittar vi kanske den häst som utvecklats mest den senaste tiden; Önas Prince.

– Det här är dynamit, sa tränaren Per Nordström efter försöksvinsten på Åby och tipsade om att det kan bli barfota runt om i finalen och att han då nog kan springa under 1.11.

Och det är så han är anmäld utan skor.

Eftersom de fem vinnarna lottats på de bästa spåren så hittar vi ytterligare två topphästar med bra spår. Bolero Gar var tvåa i den första finalen, bakom Hell Bent for Am. Nu blev det en enkel försöksseger och kusken Jorma Kontio med över 10 000 segrar behöver ingen närmare presentation.

Från Italien kommer Boltigeur Erre, en av två hästar från Alessandro Gocciadoro – den andra är Boys Stecca. Boltigeur Erre kommer att köras av Giampaolo Minucci. Den lille italienaren har ju fantastiska minnen av just Åbergskvällen på Jägersro. För 18 år sedan vann han storloppet Hugo Åbergs Memorial med Varenne.

Nu är han tillbaka på Jägersro för att ta ytterligare en seger den magiska kvällen.

Breeders Course 3 years old 2020 Second Final avgörs tisdagen den 28 juli med 700 000 kronor till vinnaren.

Startlistan

1 Kuyt F.Boko, Robin Bakker

2 Önas Prince, Per Nordström

3 Philosopher, Thomas Uhrberg

4 Bolero Gar, Jorma Kontio

5 Boltigeur Erre, Giampaolo Minucci

6 Armani Degato, Erik Adielsson

7 Billions, Adrian Kolgjini

8 Kate Baldwin, Kim Eriksson

9 Kilimanjaro, Rick Ebbinge

10 Boys Stecca, Alessandro Gocciadoro