Bra ”genrep” i Halmstad på fredagslunchen inför morgondagens V75 på hemmabanan för Christoffer Eriksson och Conrad Lugauer.

Christoffer kunde inkassera en dubbel i treåringslopp, V65-2, genom Take The A.Train och Rackham. Där Peter Ingves bakom Take The A.Train något överraskande slog klorna i ledande storfavoriten Rackham som Christoffer körde själv. Såg helt klart ut för stort ledande Rackham på upploppet med Take The A.Train spurtade formidabelt till ganska säker vinst.
– Trodde det var alltför långt fram. Men jag hade fått bra vibbar av Christoffer om att han inte var helt pålitlig i startvolten. Tog också några galoppsteg men sedan var han grym. Mycket trevlig häst, tyckte Peter Ingves om Göran Kjellbergs valack som vann på 1.15,1/2160 till ATG-oddset 13,16 värt 50.000 kronor.
Christoffer Eriksson fick också en seger till stallet i lärlingsloppet efter V65. Ännu en treåring som gjorde det bra var Maxi som kördes av Markus Niklasson. Spets varvet kvar och anförde sedan motståndet på hemvägen, vann sin första seger i sjunde starten på 1.17,4/2140 och gav ATG-spelarna 4,39. Ägs av Christoffer tillsammans med Levaux AB som får 25.000 kronor.
Då hade Conrad Lugauer tagit hem V65-4 med fyraårige Super Steve som i årets femte start tog första årssegern på 1.15,8/2140 och 5,23 till ATG-spelarna. Från bakspår hittade Conni fram i andra utvändigt, kunde vrida på 300 kvar och Super Steve som ägs av Stall Guldregn HB gick till säker seger värd 25.000 kronor.
– Han gjorde det utmärkt. Klarade första i år voltstarten klanderfritt och är helt trygg i det han gör. Han har också många fina resultat bakom sig, enkel sagt en bra häst, tyckte Lugauer.

Text: PETER KASTENSSON