För två år sedan sa Lutfi Kolgjini att den kapabla, toppstammada Joke Face-sonen Kennedy skulle bli en av hästarna som tjänar mest pengar till stallet som treåring. Så har det inte blivit. När Kennedy vid Åbys torsdagstrav gjorde sin 20e start hade han bara två segrar. Som nu blev en tredje i årets andra start.

– Det har varit så mycket strul med honom. I dag var han helt obrukad, sa en jäktad Adrian Kolgjini som skulle använda samma vagn i loppet därpå.
Det är Stall Courant som äger Kennedy tillsammans med Lutfi Kolgjini. Kanske har det lossnat nu för sonen till Joke Face undan Lisa America som tjänade 35.000 kr vid segern på 1.17,2/2640 till ATG-oddset 3,26.

Ännu en V64-vinst till Jägersro fixade Roger Malmqvist med årsdebuterande Sincerely Face, ett femårigt sto som pilade till spets och på upploppet starkt svarade upp när Roger Bergh från ryggen gick närkamp med Vincent Horse. Malmqvist var mycket betrodd till ATG-oddset 2,25 och segrade på 1.13,2/1640a värt 35.000 kr för Åström BM Konsult AB.

Conrad Lugauer är fortfarande Mr 100 Procent efter sin semester. Fjärde raka på Åby under torsdage med Cesare Borgia, en österrikisk fyraåring – liksom Sincerely Face efter Raja Mirchi – som nu matchas för Derbyt i sitt födelseland. Nerstruken till innerspår tog Conni det lugnt hemifrån men körde sedan till och tog spets efter 500 på 1.14,9. Sedan var det en formsak. Cesare Borgia drog ifrån på slutvarvet som travades efter 15,5 och vann överlägset på 1.16,5/2140 till favoritoddset 1,92 på ATG.
– Innerspår passade oss bättre än spår två och han gick iväg säkert. Han hade tränat fint inför starten och jag trodde på en bra insats. Nu kommer vi att matcha honom för Derbyt i Österrike i juli, sa Lugauer, som här fick hem 30.000 kronor till Wolfgang Kunder.

Adrian Kolgjini kunde avsluta kvällen i ett ovanligt fint P21-lopp med Staro Kipling från Lars I Nilssons träning. Femåringen gjorde sin andra start för året och tog första segern till Green Pac AB till ATG-oddset 3,58. Som nämnts ett P21-lopp och förstapriset var 15.000 kronor.
– Med tanke på hästarna som var med kunde man lagt på lite prissumma, tyckte Adrian. Han hade en fin ”upptakt” till lördagens V75-äventyr på Färjestad där stallet har åtta starthästar.

Text: PETER KASTENSSON