I Paris blev det djup tragik för Joakim Lövgren och kretsen kring stjärnan Alfas da Vinci. In på upploppet snubbade hästen, bröt han ett framben och man var tvungen att avliva honom.

Björn Goop körde Alfas da Vinci och han kom undan med blåmärken efter att ha trillat ur sulkyn. Även Daniel Redén-tränade Call Me Keeper, som sprang rakt in i Alfas da Vinci och Björn Goop, klarade sig av allt att döma utan skador men hans kusk Pierre Vercruysse kom inte undan lika lindrigt och fick föras till sjukhus..

Alfas da Vinci blev nio år gammal, vann 26 av 108 lopp och tjänade 5,5 miljoner till sina ägare Stall Jamn Lenhovda/Växjö. Alfas dDa Vinci var en gudabenådad stayer som vann sin penningmässigt största seger i SM med en halv miljon på Åby förra året.
Joakim Lövgren säger till Travronden:
– Det är chockartat och så klart väldigt tragiskt. Alla vi i stallet är otroligt ledsna just nu och det är en tragedi det som hänt. Hans seger i SM över lång distans är det största. Att han fick ta en storseger och dessutom på världsrekord är höjdpunkten i karriären.

Vi lider med ägarna Stall Jamn Lenhovda/Växjö, Joakim Lövgren med hästens skötare som inte bara mist en fantastisk tävlingsindivid utan också en häst med stor utstrålning och personlighet.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: KANAL 75