Sedan Philosopher och Kevin Oscarsson vunnit första loppet som var Breeders Course (se annan sida) fick Adrian Kolgjini glädjen att vinna andra loppet, V4-1, med treårige Dominic Wibb.
– En jättefin häst men han är väldigt stor och har behövt tid på sig. Men det är bra ägare som har haft tålamod. Det blir ingen skjutare som treåring, har växt mycket. 14-tid från dödens i andra starten! Det var tacksamt att vi fick behålla Björn på insidan, sa Adrian Kolgjini.

Björn Goop spetsade med Geoffrey d’Am och fick Dominic Wibb utvändigt efter tredjespår första sväng. Adrian satte sedan press på ledaren när sista sväng närmade sig och Goop fick också ge sig om andraplatsen mot Utah Broline och Henriette Larsen.

Granlund skrällde med Vis Dell’Olmo från Paal

V4-2 var ett lärlingslopp och här skrällde Joakim Granlund med Vis Dell’Olmo från Wim Paal i Halmstad. Tog rygg på ledande M.T.Mighty Winner med Henriette Larsen. Som fick elak press av Nero Maximus och Marc Elias under slutrundan och när denne stumnade på upploppet kom luckan för Granlund som lätt kunde lyfta ut Vis Dell’Olmo till femåringens första seger i år till ATG-oddset 25,79. M.T.Mighty Winner tapper tvåa före Nero Maximus.
– Helt perfekt för oss i dag. Hon var lite småtrög och det var skönt att få sätta den här. Min första seger i år, har varit lite tungt med körningar och har bytt arbetsgivare. Men jag har faktiskt 100 procent med den här hästen, vi har vunnit ett lopp tidigare, sa Joakim Granlund som nu jobbar för Wim Paal.

Adrian kom tillbaka med 14-oddsaren Borin T.N.

V4 var på väg mot fin utdelning sedan Adrian Kolgjini visat att Derbyformen sitter på stallets hästar. Nu satte han treårige Joke Face-sonen Borin T.N. som kördes till spets efter 550 meter. Sedan blev det faktiskt närmast spel mot ett mål även när Robert Bergh kom upp utvändigt med Springbank i slutsvängen. Då sa Adrian morsning och goodbye och Borin T.N. som pappa Lutfi Kolgjini AB äger gick ifrån till lätt vinst före Fiery Heart och Fredrik Persson som spurtade förbi Springbank.
– Hästarna är bra, framförallt har jag fina treåringar. Den här kullen är den främsta vi haft på mycket länge. Borin T.N. har mycket bättre kapacitet än han själv vet om. Det var närmast en brottningsmatch innan vi kom upp till bilen. Men sedan sköter han sig och då får man ta den andra skiten.13,6 i dag så kanske vi tar honom till Kriteriet, sa Adrian Kolgjini.

Gina Mearas och Johan Untersteiner i stark slutspeed

I sista V4 inför V75 kom Johan Untersteiner farande på upploppet med Gina Mearas och fick kort före mål slag på en tapper ledande Borups Tindra med Thomas Uhrberg som från ensamt utgångsläge på startvolten fick ta emot tryck i olika omgångar. Johan avvaktade i femte ytter men gav marschorder 900 kvar och var trea i slutsvängen för att nå fram i tid. Tredjeplatsen till Luna Brodda och Björn Goop
– Det är en jättefin häst. Det finns mycket kapacitet inombords. Lite att finslipa, hon är rätt stor och ranglig fortfarande. Behöver nog en vinter för att utvecklas till en fin fyraåring men vi provar väl i kvalen till Oaks, sa Johan Untersteiner.

Text: PETER KASTENSSON
Foto: Mikael Rosenquist / MiRo Media