31 januari är ett magiskt datum – dagen utgör en sista chans att betala insatsen för 3-åringarna till Breeders Course och därmed ha möjlighet att kvala till Breeders Course 3-years old First Final på Solvalla. I finalen, under Elitloppssöndagen, väntar en miljon på vinnaren.

– Det är väldigt kul att få arrangera säsongens första stora treåringslopp, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla. På sikt tror jag att det här loppet kommer att växa till en fin attraktion under Elitloppshelgen.
Breeders Course växer stadigt år för år och utvecklar sitt koncept med högt doterade unghästlopp runt om i Europa. Satsningen tillsammans med Solvalla är ytterligare ett steg till att etablera Breeders Course i toppen bland de stora unghästloppen och ge ägare/tränare/uppfödare möjligheten att starta sina unghästar i lopp med höga prispengar.
– Det är väldigt stort för Breeders Course att vi finns med under Solvallas stora internationella helg, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course. Tack vare vårt samarbete med Solvalla kan vi också erbjuda så stora prispengar. Vi hoppas och tror att det här kommer att locka riktigt fina hästar och är helt övertygade om att finalen kommer att bli en stor attraktion.

Försök First final, 2140 meter

  • 27 april, Åby
  • 30 april, Solvalla I
  • 1 maj, Neapel
  • 10 maj, Wolvega
  • 14 maj, Solvalla II
  • 15 maj, Jägersro

Breeders Course 3-years old First final
26 maj, Solvalla, 2140 meter
Förstapris: 1 miljon kronor

För mer information kontakta Magnus Rundgren, VD för Breeders Course, på +46705 68 65 11
Läs mer: www.breederscourse.com