Travsport & spel

jagersro

Vi skapar vinnare

Vare sig det handlar om travsport eller spel skapar vi vinnare – allt från vinnaren av Hugo Åbergs Memorial under en magisk sommarkväll till den unga ponnykusken som kör sitt livs första lopp en lördagsförmiddag. Den sportsliga nivån på Jägersro är hög. Här är det tuff konkurrens och ofta rejäl körning i de högklassiga loppen. Hos oss hittar du allt om travsporten för både två- och fyrbenta profiler.

Vid sidan av Jägersros bana kan du också bli en vinnare. På publiksidan finns det möjligheter att stå som en vinnande ägare, eller som en vinnande supporter. Dessutom kan du se eventuellt lediga andelar i andelshästar i menyn ovan till höger. I menyn hittar du även kontaktinformation för himmalaget.

I travspelet skapar vi därtill massor av vinnare. Det kan handla om en storvinst på V75 eller bara en försiktig insats på ett litet vinnarspel.

Med andra ord är detta platsen där du blir en vinnare. Eller som vår slogan säger:

Jägersro – vi skapar vinnare.

Se information om våra tävlingsdagar här eller klicka här för att ladda ned tävlingsdagarna 2021.

En trovärdig travsport

Travsporten ska vara fri från kränkande behandling. Ingen ska känna sig kränkt, mobbad eller utestängd. Därför har travsporten en etisk plattform som vi kallar En trovärdig travsport. I En trovärdig travsport finns alla travsportens policyer samlade och där tydliggörs vad travsporten står för och vi visar att vi tar avstånd från vissa typer av beteenden.

De policyer som ingår är:

  • Policy mot trakasserier i travsporten
  • Råd vid hot i travsporten
  • Policy mot sexuella övergrepp i travsporten
  • Policy mot diskriminering i travsporten
  • Policy mot dopning i travsporten
  • Hästnäringens klimatpolicy
  • Vår hästhållningspolicy i travsporten
  • Travtränarnas Vårt sätt

Ytterligare en del av den etiska plattformen är travsportens nya uppförandekod som kommer att tas i bruk vid årsskiftet.

Har man blivit utsatt för något kan det ibland kännas enklare att vända sig till en oberoende person. Det kan man även göra anonymt. Om du eller någon du känner blir utsatt för någon form av oönskat beteende eller har frågor kring någon av ovan nämnda policyer har Svensk Travsport två kontaktpersoner.

Dessa är vår ungdomsansvariga Lisa Persson (070-527 22 52 eller lisa.persson@travsport.se) och vår förbundsjurist Göran Wahlman (070-527 20 32 eller goran.wahlman@travsport.se).