Jägersro / Malmö Hästcenter

Vecka 10
Under vecka 10 fortsätter MKB med geologiska undersökningar för att säkerställa att marken är byggbar.

2018-02-06 Projekt Hoppet

– Med start vecka 6 påbörjar MKB sin miljöundersökning avseende mark och byggnader.
– Sweco är det företag som utför provtagningarna.
– Vi avser att lämna in en planansökan senast den 11 februari till Malmö Stad på den del där vi ska bygga den nya anläggningen.
– Det är vår projektledare Daniel Thente på Harald Olsson AB som ansvarar för detta tillsammans med VD Thomas Liljenberg.

Läs mer om Hästen i Skåne

Nu är det klart. Jägersro säljs och ett nytt hypermodernt Jägersro ska byggas upp bredvid det gamla. Det står klart sedan Skånska Travsällskapet den 21 november beslutat att sälja den nuvarande trav- & galoppanläggningen.

Det är Malmö Stads kommunala bostadsbolag (MKB) som köper marken och priset är satt till 775 miljoner kronor, vilket är 40 procent av Jägersros totala markområde. Affären innebär att en ny trav- och galoppbana kommer att byggas och att Malmö får en ny stadsdel i Jägersro med cirka 3 400 nya bostäder.
Jägersros VD Kent Öhlander och ordförande Kerstin Peterson-Brodda har i många år arbetat målmedvetet och med stort engagemang för att ta Jägersro in i framtidens upplevelsemarknad.
– Vi har hållit på sedan 2011, men körde fast och det var 2015 det tog ny fart. Jag är oerhörd glad att vi nu är på väg. Det kändes som lite halleluja-stämning när Skånska Travsällskapet sa ja till förslaget, säger Kent Öhlander.

Vad är innehållet i det nya Jägersro?

– Vi ska bygga en 1 350-metersbana, en ny stallbacke, moderna målgruppsanpassade publikutrymmen med flexibilitet. Att gå på Jägersro ska ge publiken en nära-hästupplevelse i härlig miljö. Jägersro blir en tävlingsarena med träningsmöjligheter. Vi ser gärna att galoppen finns kvar och öppnar för annan hästsport. Visionen vi formulerat är Jägersro Malmö Hästcenter, fortsätter Kent Öhlander.

När går startskottet?

– Det är svårt att säga. Nu startar planarbetet och jag som är optimist hoppas kunna öppna portarna under 2022-2023.
Affären är villkorad av beslut av MKB:s styrelse.

 

”Gamla” Jägersro syns till vänster, och den nya anläggningen byggs på gulmarkerat område.